wtorek, 13 stycznia 2015

Babeczki z białą czekoladą, serkiem mascarpone i płatkami migdałowymi – przepis

Babeczki z białym puchem

Babeczki robi się ekspresowo i są naprawdę oszałamiające w smaku. Babeczki są bez pieczenia. Z racji tego, że mam mało czasu, zakupiłam gotowe spody babeczek… W przypadku niespodziewanych gości przepis sprawdzi się wyśmienicie.

Składniki:
na krem: 2 tabliczki białej czekolady,
250g serka mascarpone (1 opakowanie)
garść płatków migdałowych lub rodzynek,
ok. 30 sztuk gotowych babeczek

Przepis na krem:

Białą czekoladę kruszymy do miseczki. Garnuszek z wodą stawiamy na kuchence i zagotowujemy wodę. Miseczkę z białą czekoladą wstawiamy do garnuszka i topimy w kąpieli wodnej białą czekoladę. Po roztopnieniu  wyjmujemy miseczkę i  mieszamy  mikserem białą czekoladę z serkiem mascarpone.
Krem nakładamy do babeczek, a na kremie rozkładamy płatki migdałowe lub rodzynki.


Smacznego

 
 
B.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz