Babeczki robi się ekspresowo i są naprawdę
oszałamiające w smaku. Babeczki są bez pieczenia. Z racji tego,
że mam mało czasu, zakupiłam gotowe spody babeczek… W przypadku niespodziewanych
gości przepis sprawdzi się wyśmienicie.
Składniki:
na krem: 2 tabliczki białej czekolady,
250g serka mascarpone (1 opakowanie)
garść płatków migdałowych lub rodzynek,
ok. 30 sztuk gotowych babeczek
Przepis na krem:
Białą czekoladę kruszymy
do miseczki. Garnuszek z wodą stawiamy na kuchence i zagotowujemy wodę.
Miseczkę z białą czekoladą wstawiamy do garnuszka i topimy w kąpieli wodnej
białą czekoladę. Po roztopnieniu wyjmujemy miseczkę i
mieszamy mikserem białą czekoladę z serkiem mascarpone.
Krem nakładamy do babeczek, a
na kremie rozkładamy płatki migdałowe lub rodzynki.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz